Programma 2019

Het evenement Tiel Toont vindt plaats op 7 juli 2019. Het is dan koopzondag in de binnenstad, de winkels zijn geopend van 12.00-17.00 uur.

 

TT flyer 2019 achterkant

 

Stoepkrijtkunstwerk en theateroptredens bij Flipje beeld (vanuit Zinder)
Dit jaar zal Zinder deelnemen door een workshop stoepkrijten te geven op de Groenmarkt. Leuk voor de kids, je mag zomaar je eigen tekening achter laten in de stad!

Straattheater Hoogpolig Genoegen
Een uiterst charmant vrouwelijk trio die meesterlijk straattheater brengt, een creatieve ontmoeting!

Muziekduo Jolene
Live muziek van het akoestische duo Jolene. Zij brengen een gezellig sfeertje met bekende en minder bekende covers.

Zangeres Lisa
Lisa Schenk heeft een pracht stem. Ze zit op het Hoogeinde dus daar kun je naar haar luisteren!

Voorproefjes BurenToenTheater
Het BTT toont deze middag een glimp van hun altijd weer groots opgezette spel. Dit jaar gaat ‘De stenen van de Stad’ in première!

Zeepbellen van Bubblusion
Hoe leuk zeepbellen zijn, hoe groot ze wel niet kunnen zijn en wat je er allemaal mee kunt laat deze Bubblusion vrouw je zien. Het zijn er super veel!

Springkussens op de Veemarkt
Op Koningsdag kon het i.v.m. het voorspelde weer niet doorgaan. Hoe leuk is het dan dat de Veemarkt juist met Tiel Toont wel gevuld zal zijn met de bekende springkussens!

Clowns Blinky, Technico en Willem en ballonvouwer
Clowns zijn met hun vrolijke kleuren en grappige gebaren niet te missen en zeker niet als ze zo vrolijk zijn als Blinky, Technico en Willem. Maar wie wie is? Dat moet je ze maar even vragen! Een van de clowns is wel heel erg handig. Zij kan écht hele leuke figuren vouwen die je gratis mee mag nemen.

Workshop potten draaien (begin Waterstraat)
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer van 12.00-17.00 uur een workshop ‘Potten draaien’ voor kinderen onder begeleiding van Joan Tesser aan het begin van de Waterstraat.

Kunstenaars van Creatief Platform
Trots zijn we ook op de samenwerking met deze mensen! Tijdens Tiel Toont zal het Creatief Platform Tiel zichzelf presenteren bij het Hoogeinde (en zullen er door de stad verspreid kunstenaars uit het platform te zien zijn met straattheater).

Schminken
Vind jij het ook zo leuk om geschminkt te worden? Het kan weer tijdens Tiel Toont! Zoek haar op (ze zit ergens op de promenade) en laat je deze dag gratis schminken.

Maak je eigen mini corso-kunstwerk tijdens Tiel Toont!
Tijdens Tiel Toont kan de jeugd kennismaken met het Kindercorso. Je kan bij de kraam een eigen kunstwerkje maken. En dat doe je natuurlijk onder toeziend oog van Maaike en Kriekske! 😉

Het Kindercorso zal dit jaar voor de 19e keer meelopen en -rijden in de stoet van het Fruitcorso op 21 september. Kinderen op de basisschool kunnen deelnemen met een ‘corsokunstwerk’ van bijv. hun fiets, step of skelter.

Corsoclub Tiel
De corsoclub Tiel neemt haar eigen lasser mee. Kun je eens zien wat er zit onder dat fruit en hoe ze dat nou eigenlijk doen met zo’n frame. Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust bij de kraam.

Flipje in een nieuw kostuum
Flipje krijgt dit jaar een nieuw Tiel Toont kostuum. En wat helemaal leuk is, is dat kinderen uit groep 6 van de PWA-centrum de stof hiervoor hebben beschilderd. Kom kijken en maak een leuke selfie van jou en de supertrotSe Flip!

Wandeling Gevelkunst
Mocht u even tijd hebben voor een rustgevend moment, ga dan mee met de stadswandeling langs de nieuwe gevelkunst van o.a. Johan Ponsioen en door de stegen van Tiel, waar wederom een steeg onderhanden is genomen en die middag geopend wordt.
Het verzamelpunt is bij de kruising Waterstraat/Scheidingstraatje (ter hoogte van nr. 59). Vanaf 14.00 uur neemt historicus Emile Smit u mee door het dwaalmilieu van Tiel.

Bezoek en beklim de Sint Maartenskerk!
Tijdens Tiel Toont kunt u de stad Tiel weer van bovenaf bekijken! Beklim samen met de torengids de 45m hoge toren van de Sint Maartenskerk en bewonder het prachtige uitzicht. De stadsbeiaardier demonstreert het prachtige carillon van maar liefst 55 klokken (alleen om 12.00 uur). Tevens is de kerk open voor bezichtiging.

Begeleiding om 12.00, 13.30 uur en 15.00 uur / kinderen vanaf 10 jaar / toegang € 1,-.

Genoeg te beleven! Reserveer je de datum in je agenda? 😉

Het evenement is gratis en u kunt ook weer gratis parkeren op deze koopzondag (overigens geldt dit voor alle koopzondagen dit jaar in Tiel wel m.u.v. vergunninghoudersplaatsen).